PROMOCIJA DEČJEG STVARALAŠTVA U OKVIRU TRADICIONALNE MANIFESTACIJE

Šajtinac, štafeta i školarci

Ovaj majski ponedeljak đacima osnovnih škola protekao je zabavno, s obzirom na to da su ga započeli na najlepši način – otvaranjem Pesničke štafete. Delić atmosfere iz Osnovne škole „Petar Petrović Njegoš” nam već govori da u našem gradu imamo ozbiljne mlade umetnike koji su već sad spremni da zauzmu mesto voditelja.
Tradicionalna manifestacija koju organizuje Gradska narodna biblioteka (GNB), održava se 48. put, a ovogodišnji gost i domaćin je naš sugrađanin Uglješa Šajtinac. On je i sam kao osnovac učestvovao na ovoj priredbi sa vrlo zapaženim uspehom. Povodom „Štafete” zrenjaninska biblioteka objavila je njegovu knjigu „Sve same drame” u ediciji „Književnost za decu i omladinu”, koju je ilustrovao Dejan Uzelac.
– Neizmerna je radost i čast što ove godine otpočinjemo svoje pesničko putovanje uz velikog književnika, sugrađanina, koji je bio deo ove manifestacije u danima svog detinjstva, a koji je, potom, postao rado čitan i priznat, o čemu svedoče i brojne nagrade koje je dobio za svoje stvaralaštvo – poručuju iz GNB.
A. Ilijev

Opširnije u štampanom izdanju