Prvo u kockarnicu, pa tek onda u park

Piše: Dalibor Bubnjević

Grad Zrenjanin je, nakon nekoliko nedelja lutanja, napokon počeo (pro)aktivno da deluje! Umesto da se administracija bavi sama sobom, pažnju je počela da usmerava ka onima koji pune budžet. Naime, za svaku pohvalu je odluka o umanjenju kirije koju preduzetnici plaćaju za zakup poslovnog prostora koji je u vlasništvu lokalne samouprave. Mera koju je nedavno usvojilo Gradsko veće, pravična je i uzima u obzir različite pozicije u kojima se zakupci mogu naći. Nadamo se da će ovaj primer slediti i vlasnici privatnih lokala, kojima su neretko puna usta društveno odgovornog poslovanja!
Sportski savez Zrenjanina je obilaskom nekadašnjih vrhunskih sportista, kao i darivanjem, demonstrirao humanost koja vekovima krasi ovo podneblje! Mnogi velikani sporta, koji su navršili 65 godina, zatočeni su u sopstvenim domovima.
Međutim, pokazalo se da, pored vlastitih porodica, još neko misli na njih. Sve je sprovedeno sa merom, baš kakva je i sekretarka Vukosava Đapić Atanacković.
Za razliku od lokalnog nivoa, republički beleži niz kontroverzi?! Naime, čitajući odluke Vlade, stiče se utisak da je zdravije otići u kockarnicu/kladionicu, negoli u park i/ili crkvu. Nejasno je koji su epidemiološki razlozi nagnali vlastodršce na ovako sulude akte. Nije valjda da nam je do kocke više stalo, negoli do prirode i Boga…