RADOVI POČINJU KRAJEM MARTA

Najveća investicija u Srbiji – počinjemo

Polaganje kamena-temeljca za izgradnju pogona kineske kompanije „Linglong Tajr” u Zrenjaninu, biće upriličeno krajem marta, dogovoreno je u četvrtak na sastanku u predsedništvu Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je na pres-konferenciji preneo novinarima da je o tome razgovarao s predsednikom te kompanije Feng Vonom i novom ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo, a sastanku je prisustvovao i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, objavljeno je na zvaničnom sajtu Grada Zrenjanina.
– Krajem marta otpočinjemo radove na izgradnji velike fabrike, u pitanju je investicija od skoro milijardu dolara. Srednji Banat i Zrenjanin mogu da se raduju – rekao je Vučić novinarima. Aleksandar Vučić je još ranije najavio da će doći u Zrenjanin kad se budu otvarali radovi na podizanju kineske fabrike pneumatika.
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić potvrdio je da je u četvrtak u Beogradu razgovarao s predsednikom Vučićem o početku realizacije te najveće privredne investicije ikada u Zrenjaninu i najveće direktne strane investicije u Srbiji. On je predsedniku Srbije i učesnicima sastanka preneo da je Grad Zrenjanin doneo sve neophodne zakonske odluke i da je spreman za otvaranje gradilišta u industrijskoj zoni „Jugoistok”.
L. Z.