REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA: Kreditna linija za mlade preduzetnike

Vlasnici malih preduzeća, preduzetnici i mladi do 35 godina prisustvovali su danas predstavljanju nove kreditne linije u prostorijima Regionalne privredne komore Srednjobanatskog upravnog okruga koje su organizovali u saradnji sa Garancijskim fondom AP Vojvodine i Bankom Poštanska štedionica.

– Garancijski fond je, u saradnji sa Bankom Poštanska štredionica, ponudio jednu vrstu finansiranja osobama muškog i ženskog pola mlađim od 35 godina i ženama preduzetnicama bez obzira na godine starosti. U ovom programu mogu da se prepoznaju žene koje imaju registrovanu delatnost ili mladi koji ne rade duže od tri godine, odnosno koje imaju poslovnu ideju čime bi mogle da se bave. Delatnosti koje se finansiraju su iz oblasti usluga, proizvodnje, jedino ne može biti finansirana primarna poljoprivredna proizvodnja i ostale oblasti koje su zakonom zabranjene – ističe Ljupka Bojović Cvejić, rukovodilac poslovnog sektora u Garancijskom fondu. – Cilj nam je da pomognemo određenim kategorijama da na lakši način ostvare svoje poslovne ideje tako što će na finansijkom tržištu doći do povoljnih finansijskih sredstava koje ne bi mogle da realizuju bez Garancijskog fonda. Finansijka sredstava obezbeđuje banka, a garanciju izdajemo na osnovu obezbeđenja koje klijent ponudi. Obavezno obezbeđenje jesu blanko sopstvene menice i ostalo obezbeđenje, kao što je hipoteka na poljoprivrednom zemljištu, poslovnom prostoru i stambenom objektu, zaloga na opremi, zaloga na predmetu kreditiranja, kombinacija koja zavisi od boniteta klijenta.

O kredintoj liniji i mogućnostima finansiranja govorili su i Nenad Simić iz Garancijskog fonda, Ratomir Topalov, rukovodilac sektora u Regionalnom centru za društveno ekonomski razvoj Banat, kao i Biljana Pandurski iz Banke Poštanske štedionice Zrenjanin.

Opširnije u štampanom izdanju…

I.I.

Foto: J. D. Njegović

rpk2

rpk3

rpk4

rpk5

rpk6