RVAČI PROLETERA VRATILI SE SA REPREZENTATIVNIH PRIPREMA

Sa Kopaonika na strunjače

Svi borci su zdravi i formu tempiraju za svetski šampionat u Beogradu jer kao domaćini želimo da osvojimo što više medalja – kaže trener Trajković

Viktor i Mate Nemeš, Kristijan Fris, Martin Šuranji, Mihael Kadžaja i Zurabi Dautašvili, kao i trener Vojislav Trajković doputovali su u subotu sa reprezentativnih priprema održanih u Brzeći i na Kopaoniku gde su boravili od 26. jula. Proleterovi rvači i njihovi saborci iz nacionalne selekcije u rvanju grčko-rimskim stilom spremaju se za najvažnije takmičenje koje ih očekuje ove godine – prvenstvo sveta u Beogradu.
Juniori (rvači do 20 godina) će se za planetarne medalje boriti od 4. do 11, a seniori će o raspodeli svetskih medalja odlučivati od 12. do 20. decembra.
– Konačna odluka o održavanju šampionata još nije doneta, sve zavisi od epidemiološke situacije. Nadam se da će se Svetska rvačka federacija do polovine oktobra izjasniti da li će se i pod kojim uslovima održati to takmičenje. Mi se pripremamo kao da će se sve odvijati premam planu, rvači su zdravi i formu tempiraju za Beograd. Motiva imamo na pretek, kao domaćini želimo da osvojimo što više medalja – istakao je Vijislav Trajković, trener Proletera i član stručnog štaba reprezentacije.
Dok čekaju odluku ljudi koji vode svetsko rvanje i izlazak na međunarodnu scenu, asovi Proletera formu će proveriti na domaćim strunjačama. Juniori će se za naslov prvaka države boriti 10. oktobra u Kragujevcu, a Proleter će predstavljati Martin Šuranji, Dragoljub Popetru, Andrija Mihajlović i David Molnar. Sedam dana kasnije u Subotici je na programu seniorski šampionat Srbije, a 18. oktobra najbolji kadeti snage će odmeriti u Zrenjaninu.
Trener Trajković očekuje da sa šampionata države u Zrenjanin stignu bar tri ili četiri medalje. On naglašava da će se odmah posle tog takmičenja reprezentativci ponovo okupiti i nastaviti pripreme za šampionat planete. Verovatno će to biti u Senti, ali u „igri” je i odlazak u Bugarsku.

  • PODMLADAK POČEO ŽETVU MEDALJA
    Na prvenstvu države za rvače do 15 godina (stariji pioniri), održanom u subotu u Somboru, Proleter je sakupio 95 bodova i osvojio drugo mesto ekipno. Pobedio je domaći Soko (165 bodova), a trećeplasirano je Potisje (55). Pojedinačno, pozlatili su se Branko Đukić u kategoriji 85 kg i Boris Petrov (75 kg). Za srebro se izborio Jovan Miolski (62 kg), a Đorđe Lakatuš (57 kg) za bronzu.
    – Ovo nam je prvo takmičenje još od 1. marta. Tokom prinudne pauze takmičarski podmladak i dvadesetak dečaka iz škole rvanja, koje vodi Radovan Momirov, trenirali su napolju i u sali, pa su spremno dočekali početak sezone – ističe trener Đorđe Miolski koji je uz Dušana Popetrua vodio mlade takmičare.

B. Mandić