Salapura, Petrović i Stanisavljev plivaju za časni krst?

Piše: Dalibor Bubnjević

Političari u Srbiji (o)lako daju obećanja! Reč je o notornoj činjenici koju ne treba ni dokazivati, niti obrazlagati. Međutim, navedeni javni delatnici (ne)retko podstiču, tj. podstrekuju vlastite birače na različite tipove aktivizma. Na primer, pozivaju ih da se oprobaju u privatnom biznisu, mole ih da ne preteruju u konzumiranju alkohola…
S druge strane, političari neretko ne slede poruke koje odašilju?! Konkretno rečeno, najčešće oni koji upućuju mlade u preduzetničke vode, nikada nisu radili u privredi. Štaviše, u javnim preduzećima su pozapošljavali svoju bližu i dalju rodbinu. Da bi građani počeli više da veruju u nosioce najodgovornijih funkcija, pa samim tim i u sistem, nužno je davanje ličnog primera – da političari slede parole koje se izgovaraju.
Za svaku pohvalu je ideja da se u plivanje za časni krst uključe trojica bivših sportista, a aktuelnih političara! Pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura, zamenik pokrajinskog sekretara za sport Ljubomir Stanisavljev i direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović na Bogojavljenje će preći sa reči na delo. Pokazaće da su političari ljudi koji drže do svojih reči i da od sugrađana očekuju da se ponašaju na način na koji oni to sami čine.
Sigurni smo da će o svim fazama ulaska u hladno jezero uredno obaveštavati i vlastite pratioce na društvenim mrežama. Tim će poruku učiniti još snažnijom i delotvornijom!