SAŠA BODVAI O PREDSTOJEĆIM AKTIVNOSTIMA „VOJVODINAPUTA”

Osvajanje lokalnog i regionalnog tržišta

Zrenjaninsko preduzeće „Vojvodinaput” prodato je juna prošle godine rudarsko-građevinskom preduzeću „Hidrooprema” iz Šapca za 224,9 miliona dinara. Na čelu tog kolektiva je Saša Bodvai. Sa njim smo razgovarali o tome zašto je odlučio da kupi preduzeće koje je od kraja 2018. godine u stečaju, kao i o tome šta planira i čime će se baviti.
– „Vojvodinaput” je razrađen brend. Poznat je široj javnosti i važio je za giganta na ovim prostorima. Osnovna delatnost preduzeća bila je izvođenje radova na državnim saobraćajnicama prvog i drugog reda, priključcima na te puteve i granične prelaze. Radilo se i na građevinskim konstrukcijama za putne objekte, mostove i tunele. Otuda je i naša želja da nastavimo sa izgradnjom i održavanjem puteva. Investicija je značajna ne samo za preduzeće, nego i za Grad i državu. Zrenjanin je nekada bio jak industrijski centar, zato smo zadovoljni što imamo mogućnost da učestvujemo u njegovoj obnovi – rekao je Saša Bodvai.

Kako je objasnio naš sagovornik, stanje koje je zatečeno nije bilo nimalo obećavajuće. To se odnosi na sve – od poslovnih kancelarija do voznog parka i kompletnog okruženja. Ipak, vrlo brzo je novi vlasnik, kako kaže Bodvai, odgovornim radom i zalaganjem uspeo da osposobi prostorije za rad. I građani koji prolaze kraj objekta u Ulici Žarka Zrenjanina zapazili su da je zgrada uređena, zamenjeni su prozori, okolina je očišćena. Bodvai kaže da, kao odgovorna radna organizacija, žele da vrate reputaciju jednog izuzetno ozbiljnog preduzeća.
Privredni sud u Zrenjaninu koji je, nakon prodaje „Vojvodinaputa” kao pravnog lica, doneo rešenje o obustavljanju stečajnog postupka nad tim putarskim preduzećem, konstatovao je da će stečaj biti nastavljen samo u odnosu na stečajnu masu. Od 4. novembra 2021. godine Društvo „Vojvodinaput” promenilo je pravnu formu iz AD u DOO.
Direktor Saša Bodvai je dodao da je obezbeđena sva potrebna oprema, postrojenja i mašine za rad. Trenutno u fimri ima 12 zaposlenih, ali je plan da se uskoro angažuje još 200 radnika. Akcenat će biti na onima koji imaju bogato radno iskustvo, uključujući i lica koja su nekad bila angažovana u „Vojvodinaputu”.
– Moram da napomenem da smo ostavili naziv „Vojvodinaput”, ali da smo novoosnovana firma i da nemamo nikakvih dugovanja. Krećemo sa zdravom finansijskom situacijom. Naš biznis plan usporavaju procedure kod pribavljanja neophodne dokumentacije, ali verujemo u kvalitet i profesionalnost našeg kadra i državnih institucija. Cilj nam je da osvojimo lokalno i regionalno tržište i postanemo jedan od lidera u našoj branši, poštujući konkurenciju – naglasio je Bodvai.

M. Malbaški