SAŠA JANKOVIĆ U ZRENJANINU: Beogradski izbori mogli bi da donesu preokret

– Pokret slobodnih građana podržaće Dragana Đilasa kao kandidata za gradonačelnika Beograda, jer se radi o veoma sposobnom i demokatrski orijentisanom čoveku koji se pokazao kao uspešan gradonačelnk glavnog grada. U ovom momentu rad na formiranju što šire demokratske koalicije koja bi se suprotstavila Srpskoj naprednoj stranci koja gura našu zemlju ka potpunoj autokratiji i gašenju ostataka i inače krhke demokratije, najznačajniji je zadatak Pokreta slobodnih građana (PSG) – izjavio je predsednik ove političke grupacije Saša Janković na tribini održanoj u subotu uveče u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Janković je predstavio Pismo za Vojvodinu” PSG rečima da je „Svaka naša specifičnost, jezička, kulturna, nacionalna ili ekonomska – prednost“ i da „Srbija ne treba da se plaši vojvođanske autonomije“.

Sasa Jankovc i Slavko Vukov

Dosta reči na tribini bilo je o odlukama Skupštine grada da se velika površina državne zemlje da u zakup na 30 godina nemačkom „Tenisu“ i domaćim privatnim frimama, u obliku D.O.O. One, kako se izrazio Slavko Vukov, predsednik Saveza udruženja poljoprivrednika Banata: – Dolaskom „Tenisa“, od 2019. poljoprivrednici iz Banatskog Despotovca i Lazareva koji su godinama obrađivali državno zemljište i plaćali često veoma visoke zakupnine stavljaju u veoma tešku situaciju – oceno je Vukov.

U radu tribine učestvovali su i filmski i književni kritičar Milan Vlajčić, predsednik PSG za Vojvodinu Nebojša Milenković, filmski reditelj Janko Baljak, a učestvovai su i dr Miroslav Kopečni, dugogodišnji direktor Instituta za nuklearne nauke „Vinča“ i potpredsednik Nezavisnog udruženja novinara Vojvodine Željko Bodrožić.

M. S-n.