SEČANj: PROJEKAT „PARTNERSKI ZA OBRAZOVANjE 5+” (foto album)

projekat secanj 2– Pozivamo zainteresovane da se uključe u osnivanje kluba nastavnika i roditelja na nivou lokalne zajednice, u cilju kvalitetnijeg obrazovanja naše dece. Rezultat rada kluba daće smernice za delovanje na nacionalnom nivou, kroz osnivanje i rad nacionalne asocijacije nastavnika i roditelja „Partnerski za obrazovanje 5+” .
Ovo je rečeno na okruglom stolu održanom u četvrtak, 2. juna u maloj većnici Opštine Sečanj. Liderski tim opštine, koji čine Ivana Škrbić, Vildana Ćulibrk, Marica Meljanac, Jelena Janjić i Jelena Guran, na okruglom stolu je predstavio aktivnosti realizovane u školama „Stevan Aleksić” u Jaši Tomiću, „Ivo Lola Ribar” u Sutjesci i „Slavko Rodić” u Krajišniku.

– Projekat „Partnerski za obrazovanje 5+” realizuje se pod pokroviteljstvom Fondacije za otvoreno društvo i UNICEF-a – kaže Jelena Janjić. – Ovim projektom opština Sečanj je dobila šansu da svojim kvalitetom parira izabranim gradovima (Beograd, Novi Sad, Subotica, Čačak, Niš, Kraljevo, Leskovac, Novi Pazar i Loznica), koji učestvuju na konkursu „ Obrazovanje za 5+”.

U sečanjskom Domu kulture u sredu, 8. juna, održana je završna priredba učenika sve tri škole, koje učestvuju u ovom projektu, a samim tim opravdavaju naziv i učešće opštine Sečanj u projektu „Sa razlikama, a zajedno”.

Istog dana otvorena je i izložba Aktiv žena „Ljiljan” iz Jaše Tomića, kao i izložba radova dece iz tri škole učesnice projekta. Posetiocima je bila na uvidu i postavka umetničkih radova Violete Todorov, devojčice iz Jarkovca rođene bez ekstremiteta. U holu Doma kulture ona je predstavila svoj slikarski talenat.. Violeta Todorov je ovom prilikom predsedniku Opštine Sečanj Predragu Miloševiću uručila portret koji je izradila.

Prema rečima Ivane Škrbić, priredbi su prisustvovali predstavnici Fondacije za otvoreno društvo i UNICEF-a, kao pokrovitelji celog projekta na nivou Srbije. Tim nastavljamo sa prikupljanjem novih ideja i planova za budućnost.

projekat secanj 3

projekat secanj 4