Skinuo kokardu, pa prišio petokraku?!

Piše: Dalibor Bubnjević

Ljubomir Stanisavljev načinio je politički salto mortale! Odlučio je da promeni ne samo političku partiju, već i ideološku potku. Donedavno je bio funkcioner Pokreta za obnovu Kraljevine Srbije (POKS). Pre tog angažmana, politički se razvijao u Srpskom pokretu obnove. Očito su mu Vuk Drašković i njegov monarhistički pristup bili isuviše blagi, pa se opredelio za radikalniju varijantu (POKS).
Zašto je iznenada Stanisavljev odlučio da pristupi Socijalističkoj partiji Srbije? Šta se to dešavalo u njegovoj glavi, pa je umesto udesno, skrenuo ulevo. Da li je u pitanju namera ili, pak, posledica političkog daltonizma?
Podsetimo se da je Stanisavljev šarao i na izborima
2012. godine. Tada se našao na listi Čankove Lige socijaldemokrata Vojvodine. Kao odbornik, odlučio je da se osamostali i prebegne. Priklonio se većini Srpske napredne stranke, iako je LSV ostala lojalna partnerstvu sa Demokratskom strankom.
Ljubomir Stanisavljev je očito vešt političar. Međutim, javnosti će, kad-tad, morati da objasni kako je obavljao funkciju u Novom Sadu. Potom da je informiše na koji način je koristio službeno vozilo Grada i da li mu je i dalje omiljena pesma
„Hej momci u plavom, imam lošu vest, pozitivna biću ja na alko test“.