ŠKOLARCIMA U STAJIĆEVU NEDOSTAJE FISKULTURNA SALA

Grad će pomoći

Osnovna škola „Sveti Sava” u Stajićevu je među retkima u okolini Zrenjanina u čijim se učionicama poslednjih godina ne smanjuje broj đaka. Kako je navela direktorka Zorana Medić to se može objasniti i činjenicom da se u Stajićevo rado doseljavaju porodice iz okolnih sela. Školu ove godine pohađa 215 učenika. Svako odeljenje ima približno 20 đaka, a samo je u starijoj grupi predškolaca 25 budućih prvaka.

Kao i u ostalim obrazovnim ustanovama, i ovde imaju „glavobolje” zbog poteza Ministarstva prosvete. Najveće su donele norme za nenastavno osoblje.

-Desetkovani smo. Nemamo pedagoga, dolazi samo dva ili tri puta nedeljno, a imamo mnogo dece i roditelja kojima je potreban dodatni rad sa stručnjakom iz ove oblasti. Ostali smo i bez administrativnog radnika, te svakog svakog dana „nosimo” sa gomilom papira. I dalje imamo želju i elan da radimo, iako su svima smanjene plate, a obaveze veće – ocenila je direktorka škole.

Školarcima u Stajićevu najviše nedostaje sala za fiskulturu. Kako nam je rekao predsednik Saveta Mesne zajednice, Svetozar Stefanov, Grad Zrenjanin je odobrio oko 36 miliona dinara za izgradnju nove sale, te se očekuje da u narednim godinama ona bude sagrađena.

– Očekuje nas sređivanje potrebnih dokumenata i kupovina placa na kojem bi se nalazila sala. Bila bi, naravno, u sklopu škole, ali bi njom rešili ne samo problem školske dece nego i seoskih sportskih klubova. Od pre nekoliko dana imamo i svetske prvake u karateu i moraju im se obezbediti mnogo bolji uslovi za trening – rekao je Stefanov.
S.K.