SLUČAJ MILIVOJ VREBALOV – HETERLEND SE NASTAVLjA I U NAREDNOM PERIODU

Glavni pretres zakazan za 10. oktobar

Suđenje Milivoju Vrebalovu, bivšem predsedniku Opštine Novi Bečej za slučaj Heterlend, održano je u utorak, 29. avgusta pred Višim sudom u Zrenjaninu, a sledeći glavni pretres zakazan je za 10. oktobar u 10 sati.
Sud je odbacio dokazne predloge branioca okrivljenog Z. J, za novo finansijsko-ekonomsko-građevinsko kombinovano veštačenje, kao i psihijatrijsko veštačenje, dok je usvojio predlog za ponovno veštačenje elektroradova koje je izvela firma „Gardi” d.o.o iz Novog Sada, a koje je branilac predložio zbog izražavanja sumnje u verodostojnost iskaza ekonomskog i građevinskog veštačenja. Sud je, takođe, odbio dokazni predlog branioca okrivljenog S. S. za spajanje krivičnih postupaka koji se vode pred Višim sudom u Zrenjaninu. Novčanom kaznom u iznosu od po 30.000 dinara kažnjeni su svedoci M. M. i O. D, koji nisu pristupili zakazanom glavnom pretresu, niti su izostanak opravdali.
Više tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv okrivljenog Milivoja Vrebalova i još trojice 25. januara 2016. godine zbog krivičnog dela zloupotrebe službenog položaja, odnosno za nezakonito prisvajanje novca koji je uplaćen iz Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine u svrhu adaptacije dvorca Heterlend u Bočaru, namenjenog za smeštaj dece ometene u razvoju.
Milivoj Vrebalov je, kao član LDP, bio predsednik Opštine Novi Bečej od 2006. do 2012. godine. Nakon toga je prešao u DS, kada je izabran za potpredsednika Skupštine Vojvodine. Vrebalov nije želeo da komentariše odluku sudije.

 

I. I.

7-1aa-n becej bocar heterlend (8)