SNS smenjuje otuđene funkcionere!

Piše: Dalibor Bubnjević

U nedelju je priređeno neformalno istraživanje javnog mnjenja! Građani su birali svoje komšije za članstvo u savetima i nadzornim odborima mesnih zajednica. Personalna kombinatorika, nakon prebrojavanja glasova, obelodanjuje brojne političke spekulacije.
Izlaznost od oko 30% je reprezentativna! Vlast je zadovoljna, budući da je uspešno animirala članstvo. Opozicija negoduje, pravdajući vlastiti neuspeh odsustvom saznanja o isticanju mandata u mesnim zajednicama. Nedeljni izbori su pokazali da „borci protiv splavova“ u Maloj Americi imaju podršku, pa su osvojili dva mandata.
U Mužlji je SVM demonstrirao silu. No, ubedljiva prednost im se polako topi. U selima je čak 8 vanstranačkih kandidata ušlo u tela mesne zajednice. Branislav Lazić je ukazao da je osoba od najvećeg poverenja Botošana!
Činjenica jeste da glasanje nije bilo po partijskoj pripadnosti! Međutim, kandidati imaju svoju stranačku i ličnu biografiju. Samim tim je moguće izvući posredne zaključke. SNS je ubedljivi pobednik! To ne znači radost za sve kandidate. Štaviše, mnogi će zbog nedovoljnog rezultata pre zapomagati, negoli pevati! Biće zanimljivo videti kako će biti „nagrađen“, na primer, Zoran Ljubotina, kao i još neki direktori javnih preduzeća i ustanova. Stiče se utisak da njihov rad nije naišao na najbolju ocenu suseda!