SPEKTAKL NA GRADSKOM BAZENU: ZLATNI DELFINI BEZ MUKE SAVLADALI AUSTRALIJANCE

Zrenjanincima pobeda na poklon, šampionima ovacije
Već u prve dve četvrtine Srbija je obezbedila veliku prednost, pa je drugo poluvreme bilo rezervisano za atraktivne poteze
Pred više od 600 gledalaca, vaterpolisti Srbije, svetski i evropski šampioni, odigrali su u četvrtak u Zrenjaninu utakmicu protiv Australije. Očekivano, bili su ubedljivi i pobedili su rezultatom 19:6 (3:1, 5:1, 5:2, 6:2). Još jednom su pokazali zašto su najbolji na svetu i zašto su sa poslednjih deset takmičenja doneli isto toliko zlatnih odličja.
Srpski delfini su od starta napadali i pogađali mrežu gostiju. Pokušaji Australijanaca često su završavali van okvira gola ili je naš golman Gojko Pijetlović uspevao da odbrani mrežu. Već u prve dve četvrtine Srbija je obezbedila značajnu prednost, pa je drugo poluvreme bilo rezervisano za atraktivne poteze. Najvijači su vaterpoliste ispratili ovacijama.
Najefikasniji je, sa četiri gola, bio Filip Filipović, a veliki doprinos pobedi dali su rođeni Zrenjaninac Slobodan Nikić i mladi Dušan Mandić, koji su pogodili mrežu Australijanaca po tri puta.

S. KOKAVSKI
Opširnije u štampanom izdanju