SPUŠTENA ZAVESA NA JOŠ JEDNE „DANE PIVA” KOJI SU ODRŽANI U DRUGAČIJIM OKOLNOSTIMA, MOGO SKROMNIJE I SA ZNATNO MANjE POSETILACA

Borba organizatora sa svim neprilikama ipak odnela pobedu

Manifestacija koja nosi epitet „brenda Grada Zrenjanina”, ovogodišnji 36. „Dani piva” proslavili su duplo punoletstvo i dobili svoj epilog. Pandemija je „umešala prste” i uticala da posetilaca bude znatno manje nego inače. Situacija u kojoj se i dalje nalazimo, strah od zaraze i brojevi obolelih, koji iz dana u dan „skaču”, govore da opuštanja nema i jedan su od razloga što je događaj umesto sedam, trajao pet dana, od 25. do 29. avgusta.
Vremenske prilike kakve Zrenjaninci ne pamte, hladno i kišovito vreme i temperature koje nisu u skladu sa kalendarom i godišnjim dobom pokušavale su da pokvare dobro raspoloženje naših sugrađana i njihovih gostiju. Iz dana u dan vladala je neizvesnost da li će sve proticati po planu, a bogat kulturno-umetnički, zabavni, muzički, sportski i program za mališane biti pomeran ili otkazan. Propratnih sadržaja poslednje nedelje avgusta bilo je na dve bine; velikoj na Trgu slobode i maloj na Žitnom trgu na kojima su se smenjivali poznati izvođači.

BELA MAVRAK UVEK DRAG GOST
Četvrtak, 26. avgust, obeležio je tradicionalni koncert Zrenjaninske filharmonije na koji su naši sugrađani navikli još od 2015. Publika je imala priliku da uživa u nesvakidašnjem muzičkom ugođaju i latino numerama. Tenor svetskog glasa, Bela Mavrak, poveo je prisutne na putovanje po Agrentini, Španiji, Kubi, Kolumbiji izvodeći na španskom i portugalskom jeziku popularne kompozicije: „Granada”, „Karnevalsko jutro”, „Besame mućo”, „Čelito lindo” i na bis „Gvantanameru”.
– Moja publika je širom sveta, ali mi je zrenjaninska najdraža, zato sa posebnom emocijom nastupam u gradu gde sam započeo karijeru. Da nije bilo Zrenjanina i maestra Slobodana Bursaća nikada ne bih postao ono što sam danas, što uvek sa ponosom ističem. Sa Zrenjaninskom filharmonijom imam odličnu saradnju. Na pozive direktora Romana Bugara da budem solista na njihovim koncertima rado se odazivam – kazao je Bela Mavrak i dodao da ga Trg slobode podseća na pojedine svetske skverove na kojima je nastupao.
Miroslava Malbaški
FOTO: FB STRANICE „DANI PIVA” i „VOLIM ZRENJANIN”

Opširnije u štampanom izdanju