# Šta ako…

…te smara vreme napolju?
S: Eee, kako šugavo vreme napolju, ništa mi se ne da.. Mogu li da ne radim ništa danas, sutra, prekosutra, do Nove godine?
I: Uh… Meni pričaš. Toliko sam umorna od silnih obaveza da bih najradije legla i pogasila sve telefone da niko ne može da me dobije. Još kad čujem kako kiša pada, spava mi se momentalno.
S: Ni guarana ne može da me razbudi… Al‘ me zato šlogirao jedan recept na netu – kečap torta! Skontaj, molim te, gde to ima I KO TO JEDE? Mogla bi to da napraviš jednom, vidiš kako sam se setila, taman za novopečene kuvarice ! Da odmah daš do znanja da neš‘ kuvati
I: Baš si lepo to smislila… Ako nešto ne volim, to je kuvanje. Mada, nije da se hvalim, ali šta god da skuvam bude ukusno. Stvarno izmišljaju gluposti. Ti si specijalista za torte, koja ti je omiljena?
S: Uf, teško pitanje, volim i čokoladne i voćne, jedino ne volim teške i masne… Kad osetim previše margarina, padne mi mrak na oči a kamen u stomak..Ali mislim da i ja mogu da se pohvalim da sam dobra kuvarica. Moji ukućani, koji mi dođi kao zamorčići – mada, dobrovoljni – vole kad uđem u kuhinju, znaju da se se sprema nešto slatko! Ili slano, ali sprema se.
I: Ja preferiram čokoladne torte, voćne ne volim baš, tj. dolazi u obzir u kombinaciji sa čokoladom. Sad, kako pišemo o ovome, jede mi se neka dobra torta, recimo trikolore (crna, bela i mlečna čokolada)… Mljac… Suzi, prijavljujem se da budem i ja zamorče.
S: Ne brini, garantujem sigurnost, nećeš zaboraviti moje kolače Jaooo, ona trikolore koju si spominjala, to mora da se pravi! Ej, te komplikovane sa sastojcima koji mogu da se smažu pojedinačno su divne kao greh, znam i sama! Kad sam jednom pravila neki kolač sa nutelom, izašlo malo kolačića ali smo ih jeli natenane koliko su bili skupi Inače, sve se brzo pojede kod nas, mi kao mećava. Ej ,sad moram da idem da napravim nešto, em mi se jede, em moram da se pokrenem da ne pustim korene stvarno do Nove godine. Ajaooo, i o tome moram da razmišljam, kuda za doček… Prođe godina dok se ja pokrenem!
I: Pazi šta si rekla! Pa, baš tako, ne isplati se ni pakovati jelku i ukrase.
Suzana Kokavski & Iva Isakov