Stanisavljev (moralno) porazio samog sebe!

Piše: Dalibor Bubnjević

Na današnjoj javnoj sceni malo je političara koji (po)stavljaju principe ispred ličnih interesa. Mnogi su bili ubeđeni da je jedan od delatnika koji treba da bude uzor novim generacijama, upravo Ljubomir Stanisavljev, zamenik pokrajinskog sekretara za sport i omladinu. Medijski napisi da je spreman da podnese ostavku zbog ideološkog razmimoilaženja Srpskog pokreta obnove sa SNS-om, naišli su na ogromnu podršku.
Ispostavilo se da je bila u pitanju insinuacija, budući da Stanisavljev svojim potonjim činjenjem nije dao povoda da bude shvaćen kao moralni gromobran pokrajinske scene. Štaviše, ovih dana se može čuti da bi mladi političar rado pristupio Srpskoj naprednoj stranci, tj. promenio partijski dres.
U tome ga, po svemu sudeći, sprečavaju visoki kriterijumi koje je za prijem u članstvo formulisao ovdašnji Gradski odbor. Prema nezvaničnim saznanjima, Stanisavljevu se najviše zamera što nije javno osudio, kao predsednik Komisije za rodnu ravnopravnost, fizički nasrtaj pokrajinskog poslanika na jednu devojku. Takođe, stavlja mu se na teret bahato ponašanje prilikom opštenja sa pripadnicima Policijske uprave, naročito u ranim jutarnjim časovima.
Vredno pomena je i nezadovoljstvo brojnih umetnika Stanisavljevim angažovanjem kao umetničkog rukovodioca u Kulturnom centru Zrenjanina. Najviše ih je pogodio falš prilikom njegovog vokalnog nastupa u renomiranoj emisiji „Talk show“ na televiziji KTV.