STONOTENISERI BANATA I STENESA PRIPREMAJU SE ZA NOVU SEZONU

Zalet za domaću i međunarodnu scenu

Ovih dana Zrenjaninci treniraju sa kadetima iz Bahreina, a 11. septembra će u naš grad doći seniorska reprezentacija Tunisa

Pre nekoliko godina uspostavljena je saradnja između stonoteniske reprezentacije Bahreina i zrenjaninskih klubova Banata i Stenesa. Od prošlog petka četiri kadeta, dva mlađa kadeta i četiri kadetkinje borave i treniraju u Zrenjaninu sa igračima domaćih klubova koji su toga dana počeli pripreme za novu sezonu u kojoj ih očekuju novi izazovi.
Sa gostima ih Bahreina treniraju u Medisonu, a rade pod budnim okom trenera Dragana Klajića i Žarka Zakića. Banat je početkom nedelje bio nekompletan, očekivalo se da se timu priključe kapiten Ilija Majstorović i Đorđe Borčić. Dimitrije Levajac je odsutan jer je na pripremama reprezentacije Srbije. On će ove godine biti u sastavu Banata, dok će njegovo mesto u Stenesu zauzeti Nemanja Đilas, jedan od najboljih juniora u državi.
– Sa članovima kadetske reprezentacije Bahreina treniramo dva puta dnevno. Radi se dobro, svi su vredni, a atmosfera je odlična. Očekujemo da 11. septembra u Zrenjanin na pripreme dođe seniorska reprezentacija Tunisa. Tada će početi i grupna faza Srednjoevropske lige u kojoj će Banat igrati ove godine. Mi smo u grupi B sa predstavnicima Slovačke i Austrije. Osim njih, u ligi su još reprezentacije Hrvatske, Mađarske, Češke i Slovenije – kaže Dragan Klajić.
Septembar će u Zrenjaninu biti u znaku stonog tenisa jer će u našem gradu od 24. do 28. biti održan Svetski kup za juniore i kadete, a očekuje se učešće oko 250 takmičara iz celog sveta.

Ž. CVETIĆ