SVETSKI KUP U STONOM TENISU: Rusi i Brazilci najuspešniji u Zrenjaninu

Predstavnici Rusije imali su najviše uspeha na turniru Svetskog kupa za stonotenisere i stonoteniserke u kadetskom i juniorskom uzrastu koji je večeras završen u Zrenjaninu. Posle Srbije (40), ova zemlja imala je, inače, najviše igrača (30) za 16 stolova na kojima se protekla četiri dana igralo u Medisonu i Kristalnoj dvorani.

 

Na žalost ovdašnjih ljubitelja ping-ponga, na tribinama pomenutih sportskih zdanja proteklih dana bilo je manje publike nego mladih sportista. NJih ukupno 202, kao i stručnjaci koji su ih predvodili, iz 33 države, sa svih kontinenata, poneće ipak samo lepe uspomene iz Zrenjanina. Po gostoprimstvu koje im je ukazano u Hotelu „Vojvodina“ i ečanskom „Kaštelu“, ali i uslovima koje su imali na takmičenju, a koje su im u organizacionom smislu omogućili volonteri,  kolege stonoteniseri iz zrenjaninskih klubova Banat i Stenes.

 

Za razliku od Brazilaca, Rumuna, Nemaca, Čeha i, na primer, Hrvata, mladi stonoteniseri iz Srbije nijednom nisu stigli do pobedničkog postolja. Najbolji plasman ostvarile su Bezek Reka iz Bačkog Gradišta i Novosađanka Radmila Tominjan jer su se kao juniorke, u ženskom dublu, plasirale među osam najboljih parova. Kada je Zrenjanin u pitanju treba zabeležiti hvale vredan rezultat koji je kao trener zabeležio naš bivši sugrađanin, Neša Stevanov, sada jedan od stručnjaka nemačkog reprezentativnog pogona. Kadetkinje koje je on vodio na turniru u Zrenjaninu u ženskom dublu osvojile su prvo mesto u finalu pobedivši vršnjakinje iz Rusije.

Z.Dedić