TORDÁN FARKASÉK VENDÉGEI VOLTUNK

Számos rendezvények részesei

Ez alkalommal régi ismerősként beszélgetünk a Farkas házaspárral, akik Tordán élnek. A falu lakossága főleg magyar ajkú, régi település ahol a helybeliek és a vezetőség azon törekszenek, hogy a falusi élet fellendítését a turizmus fejlesztésével szeretnének elérni.Ezt egyrészről a gasztronómia népszerűsítésével valósítják meg. Ezen a téren igen aktív szerepet játszika a Farkas házaspár akik számos gasztronómiai jellegű rendezvény többször díjazott résztvevői Vajdaságban és a határon túlon is egyaránt. Minderről számos arany és ezüst érmek, serlegek tanúskodnak. Az egyik legérdekesebb és értékesebb elismerés a Szlovákiában kiérdemelt díszes szakács szobor. Ahogy vendégfogadóm Farkas Éva elmondta az elmúlt évet sikeresen hagyhatták maguk mögött. Ezt a legrangosabb elismerlst a szlovákiai Lehnice városbában érdemelték ki a „csípős ételek” fesztiválján, ahol 42 bogrács alá gyújtottak a csapatok, ésm ezek közül díjazták a 10 legízletesebbet.


Ezen siker kapcsán látogattunk el Tordára a begaszentgyörgyi község egyik legnépesebb magyar településére. A faluba ahol az érkezeőket mindig kedves szavakkal köszöntik, akár átutazóban vannak, akár néhány napos tartózkodásra érkeznek. A falú egyik legkiemelkedőbb rendezvénye a tordai téli napok, erre a rendezvénysorozatra számos vendég érkezik a helységbe. A találkozón kívül igen jelentős ünnep még a falu napja és a templom búcsú. Ősszel viszont a kukorica fesztivált rendezik meg minden évben.
Mindezen a rendezvények alkalmával a helybeli Orgonavirág Hagyományápoló Egyesület, melynek Farkas Éva és Ferenc is a tagjai a legkülönbözőbb gasztronómiai kínálattal várják a látogatókat.
Farkas Éva elmondta, hogy Udvarnokról gyermekorában költözött szüleivel Tordára.Ezt követően Nagybecskerek felé vitte az útja, ahol egy árúházban dolgozozz eladóként. Férje viszont a városi hajógyárban dolgozott. Ezek után visszatértek Tordára, és ezen csendes településen élik jelenleg is mindennapjaikat.

Precz István