TRIBINA U KULTURNOM CENTRU: Sećanje na Nebojšu Popova

Kulturni centar u saradnji sa Zadrugom „Res Publica“ i organizacijom „Novi optimizam“, kao i portalom „Zrenjanin danas“ organizuje tribinu „Sećanje na Nebojšu Popova”. 22. oktobra, u 19 časova. Tribina će se održati u ponedeljak, 22. oktobra, u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra.

Zadruga Res Publica“ iz Zrenjanina objavila je zbornik radova Nebojša Popov- izazovi kritičkog mišljenja” u čast ovog istaknutog sociologa, antiratnog aktiviste i velikog borca za slobodu i demokratiju koji je preminuo pre dve godine. Zbornik, koji je ugledao svetlost dana na 50-godišnjicu od studentskih protesta 1968. biće povod za diskusiju, a u Kulturnom centru će biti prikazan i dokumentarni film „Novog optimizma“ – „Kako smo dospeli dovde?“, sastavljen od materijala snimljenih na promocijama istoimene knjige Nebojše Popova u Beogradu, Zrenjaninu i Novom Sadu – kažu u Kulturnom centru.

Na tribini govore dr Božidar Jakšić, sociolog, Miroslav Samadržić, politikolog, Slavko Golić, profesor književnosti, Dragan Stojković, izdavač i Branislav Guta Grubački, osnivač „Novog optimizma“.