TRIBINA VOJVOĐANSKOG FRONTA U ZRENJANINU: Vojvodina će imati punu autonomiju u sekularnoj pravnoj državi

‒ Formiranje Vojvođanskog fronta je novi početak i novi polet savremene autonomaške politke. Akciono jedinstvo Lige socijaldemokrata Vojvodine, Vojvođanske partije, Liberalno demokratskog pokreta Vojvodine i Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini koji sada predstavljamo Zrenjanincima čine ljudi koji se već decenijama bez kolebanja bore za punu autonomiju Vojvodine zakonodavnu i finansijsku samostalnost u demokratizvanoj sekularnoj Srbiji ‒ ovim rečima je predsednik  Lige socijaldemokrata Nenad Čanak započeo promociju Vojvođanskog fronta održanu u petak uveče, 10. januara, u velikoj sali Hotela „Vojvodina”.

Čanak je naveo i da su mnogi u Beogradu protiv autonomije i da to nikog na treba da čudi jer sada mogu da raspolažu novcem koji se u Vojvodini stvara.

‒ Okupili smo se mi, autentični pobornici autonomije. Čast nam je kada nas nazivaju autonomašima jer Beograd više zaokupljaju šljampavo složene kocke na Trgu Republike nego bilo šta što tišti nas Vojvođane – kazao je on.

Alesandar Odžić, predsednik Vojvođanske patije, dodaje da će Vojvodine biti onoliko koliko će se Vojvođani boriti za nju.

Tomislav Žigmanov, predstavnik DSHV, u izjavi za list „Zrenjanin” je izrazio uverenje da će odnosi Srbije i Hrvatske ostati dobri, pa i poboljšani posle izbora Zorana Milanovića za predsednika Republike Hrvatske.

Generalni  sekretar LSV Bojan Kostreš ocenio je da je gradska vlast SNS i SPS u Zrenjaninu najgora od svih dosadašnjih. Kao prvi potez autonomaških struktura posle pobede na lokalim izborima predstojećeg  proleća, on je obećao rešavanje problema smrada iz „Prekona” ili njegovo zatvaranje u roku od 90 dana. On je izrazio sumnju da će sadašnja vlast rešiti problem pijaće vode u Zrenjaninu i ocenio da je garnitura koja je na vlasti bila do 2012. godine bila na pragu rešenja, koje sada nije na dohvat ruke.

M. S-n.