U „CVIJIĆU“: Susret učitelja Srbije

Učitelji, nastavnici, direktori, stručni saradnici iz Zrenjanina, Farkaždina, Čente, Perleza, Jaše Tomića, Sutjeske, Sečnja, Krajišnika, Jarkovca, Debeljače, Banatskog Karađorđeva, Konaka, Orlovata, Ečke, Lazareva, Melenaca, Uzdina, Lovćenca, Elemira, Boke, Aradca i Neuzine učestvovali su danas na Zimskom susretu učitelja Srbije u zrenjaninskoj Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“. Susret, kome je prisustvovalo više od 200 prosvetnih radnika, organizovali su četvrti put u Zrenjaninu Savez učitelja Republike Srbije i Udruženje zrenjaninskih učitelja.

rsz_dscn5535

Održano je sedam radionica. Predavači su bili iz Novog Sada, Beograda, Leskovca, Kruševca, Valjeva, a učesnicima su uručena sertifikovana uverenja.

Na Zimskim susretima su svoje knjige, udžbenike i izdanja, izložile izdavačke kuće Zavod za udžbenike i nastavna sredstva, Klet, Bigz, Logos, Eduka, Kreativni centar i drugi.

Kako je istakla Biljana Jovanov, direktorka škole – domaćina, obuke su obuhvatle stručne teme, od onih koje se odnose na učenje učenika samoučenju, do kreiranja i primene dodatnih programa vaspitno-obrazovnog rada.

M.B.