UMREŽAVANjE OPŠTINA U POTISJU

Novi turistički proizvod u najavi

potisje 2Prvi sastanak o prednostima i vidovimama umrežavanja opština i subjekata u Potisju, inicirao je Centar za održivi ruralni razvoj, a organizator je Turistički centar Zrenjanin. Susret je održan u Multimedijalnoj sali Gradske kuće u četvrtak, 12. novembra.
– Podržavamo projekat i uvek sarađujemo sa raznim udruženjima. Potisko udruživanje može biti stvaranje novog turističkog proizvoda, a korist od takvog povezivanja može biti višestruka – naglasila je Milica Delja iz Turističke organizacije Zrenjanin.
Projekat ima dva pravca aktivnosti. Prvi je teritorijalni pakt za razvoj turizma i unapređenje Potiskog regiona. Drugi pravac je unapređivanje poljoprivredne proizvodnje i poboljšanje uslova rada poljoprivrednika.
Okupljanje svih opština Potiskog regiona kroz različite vidove umrežavanja jeste cilj ovog skupa. O tome su govorili dr Nataša Pavlović iz Turističkog centra Vojvodina, Ivana Stefanović Ristin iz Nacionalne lider mreže iz Beograda kao i mr Zoran Govedarica iz Turističke organizacije opštine Temerin.
I.B.