UPIS PRVAKA U OSNOVNU ŠKOLU

Roditelji su dužni da upišu svoju decu u osnovnu školu ukoliko ona imaju najmanje šest i po, a najviše sedam i po godina, na početku školske godine. Školsku 2016/2017. godinu upisuju učenici rođeni od 1.marta 2009. do 28. februara 2010. godine. Upisna procedura obavlja se u skladu sa svim zakonima Republike Srbije.

Svaka osnovna škola mora da upiše sve buduće prvake sa područja koje joj je dodeljeno. Postoji mogućnost da škola upiše i učenike sa područja nekih drugih škola, ali samo uz zahtev roditelja i ukoliko to dozvoljavaju kapaciteti škole. Zahtev za upis deteta, roditelji su morali da podnesu najkasnije do 1. februara kalendarske godine u izabranoj školi kako bi dete od prvog septembra pohađalo prvi razred.

Tačan datum upisa đaka u prvi razred osnovne škole nije utvrđen nijednim propisom ili zakonom, ali je period od prvog aprila, pa do kraja maja, namenjen upisu budućih prvačića.

Osnovne škole u Zrenjaninu otvorile su vrata budućim djacima koji su sa roditeljima došli da se upoznaju sa budućom školom. Tako je bilo i u Osnovnoj školi Dositej Obradović”, gde su budići djaci imali prilike i da se druže na kreativnim radionicama.
M.B.