URUČENE NAGRADE PODRUŽNICE LEKARA

Odlikovanja za članove i zdravstvene ustanove

Godišnja priznanja Društva lekara Vojvodine za 2019. i 2020. godinu prošle nedelje dodelila je Podružnica lekara Zrenjanin.
Novonastala epidemiološka situacija je, kažu iz Podružnice, zahtevala drugačiji pristup u profesionalnoj, ali i administrativnoj organizaciji. Iz tog razloga ustanovljena je nova nagrada „Zahvalnica za vanredne situacije”, u ovom slučaju za doprinos u borbi protiv kovida 9.
– Podružnice su se suočile sa istim pitanjem – koga nagraditi i izdvojiti, odnosno kako nekog ne nagraditi kada su svi zdravstveni radnici i saradnici na svojim radnim mestima dali svoj maksimum – poručuju iz Podružnice.
Zahvalnice za doprinos u borbi protiv kovid infekcije za 2020. godinu dodeljene su zdravstvenim ustanovama: Opštoj bolnici „Đorđe Joanović”, Specijalnoj bolnici za plućne bolesti „Dr Vasa Savić”, Zavodu za javno zdravlje u Zrenjaninu, Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Rusanda” (Melenci). Takođe, domovima zdravlja „Dr Boško Vrebalov” u Zrenjaninu, Žitištu, Sečanju, Srpskoj Crnji i Novom Bečeju.
J. Š.

Opširnije u štampanom izdanju