URUČENE SVETOSAVSKE STIPENDIJE ZA ŠKOLSKU 2018/19: Podsticaj za uspešne đake i studente

Na konkursu za dodelu ovogodišnjih svetosavskih stipendija organizacije „Svetosavlje“ učestvovalo je 57 učenika i studenata sa teritorije grada Zrenjanina i opštine Žitište, a stipendije je dobilo petoro studenata i 15 srednjoškolaca.
Za ove potrebe Organizacija je obezbedila ukupno 1.250.000 dinara. Predstavnici „Svetosavlja“ i zamenik gradonačelnika Saša Santovac potpisali su danas, u baroknoj sali gradske kuće ugovore o stipendiranju sa đacima i studentima.

– „Svetosavlje“ postoji 19. godina, a devetu godinu za redom dodeljuje stipendije. Ove godine se odazvao najveći broj konkurenata od kojih smo odabrali dvadesetoro koji su ispunjavali uslove. Namera nam je da pomognemo studentima i đacima iz porodica sa više dece, slabijih materijalnih mogućnosti i koji imaju dobre rezultate. Obaveza društva i države je da pomogne, a naša organizacija je jedna od onih koje podstiču rađanje i očuvanje porodice kao glavne ćelije društva – rekao je Dragan Vidaković, predsednik „Svetosavlja“.

Nagrađeni su studenti: Anđela Jovanović (Filozofski fakultet, Novi Sad), Verica Simić (Medicinski fakultet, Beograd), Nemanja Stojanović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“), Boris Martinović (Tehnički fakultet „Mihajlo Pupin“) i Tamara Ilić (Fakultet tehničkih nauka, Novi Sad)
Među učenicima stipendije su dobili:
Teodora Jovanović, Nikola Miljević, Ljubica Živković, Anastasija Savić, Aleksa Nenin, Aleksandra Jovanović, Stefan Trivunović
(Zrenjaninska gimnazija), Dijana Markov, Ivana Miljević, Jelena Stojanović (Ekonomsko trgovinska škola ,,Jovan Trajković“), Katarina Todorović (Medicinska škola), Viktor Mučaj (Hemijsko tekstilna i prehrambena škola ,,Uroš Predić“), Branislav Ludoški (Poljoprivredna škola), Dušan Popovac (Elektrotehnička škola ,,Nikola Tesla“ Beograd) i Una Svjetlica (Srednja škola ,,Đura Jakšić“ Srpska Crnja).

Takođe, dodeljene su i zahvalnice onima koji su finansijski i na bilo koji drugi način pomogli organizaciju „Svetosavlje“. Među njima su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zamenik gradonačelnika Saša Santovac, Dubravka Popović, vlasnica televizije „Santos“, advokati Đorđe Matić i Nikola Renovica, Borislav Umićević, vlasnik kompanije UM-ING (Umićević inženjering), Boris Stanković, vlasnik preduzeća „Vis Evropa“ i Nikola Jovanac.

M.Malbaški

Foto: Jovan Drndak Njegović