USKLIKNIMO S LJUBAVLJU: Svečano u Ekonomsko-trgovinskoj školi

Uz himnu Svetom Savi i državnu himnu, kao i prigodan program koji su pripremili đaci, obeležen je Savindan u Ekonomsko-trgovinskoj školi „Jovan Trajković“. Slavi su prisustvovali  učenici, roditelji, pomoćnik  gradonačelnika Simo Salapura, kum ovogodišnje slave Dane Đurič koji je slavsku ružu predao Aleksandru Josimoviću. Slavski obred je obavio otac Miodrag koji je pohvalio to što se slava obeležava upravo 27. januara, kada i pada po pravoslavnom kalendaru.

– Želim da vam čestitam školsku slavu – Svetog Savu, najsvečaniji dan za učenike i nastavnike u Srbiji. To je veliki dan za sve nas kada, negujući  tradiciju i poštujući velikane iz prošlosti, slavimo prave vrednosti koje nam je na čuvanje od zaborava poverio najveći srpski prosvetitelj – rekla je direktorka škole Dragoslava Golušin.

Dragoslava Golušin je istakla da se duh svetosavlja neguje i širi vrom, znanjem i odgovornošću. Knjigama su nagrađeni učenici koji su osvajali nagrade na takmičenjima, oni koji redovno pohađaju nastavu i profesori.

M.B.