VELIKO INTERESOVANJE ZA KLIZALIŠNU SEZONU U EČANSKOM KAŠTELU

Bajkovito, ledeno kraljevstvo je otvoreno

Snežni pokrivač, ledenice koje poput kristala vise sa krovova, drveće prekriveno pahuljama, sankanje, grudvanje, klizanje i uživanje u zimskim čarolijama je nešto što nam svima nedostaje. Lovački dvorac Kaštel u Ečkoj pobrinuo se da Zrenjanincima i svim gostima koji ih budu posetili, u narednom periodu, priredi pravu novogodišnju bajku.
Iako snega i ledenica, nažalost nema, tu je prelepo klizalište koje se prostire na 360 kvadrata. Svečano je otvoreno u ponedeljak, 27. decembra. Prema rečima organizatora, radiće dokle god to vremenski uslovi budu dozvoljavali, najduže do polovine marta.
Radno vreme je od 10 i traje do 22 časa, sedam dana u nedelji. Cena ulaznice je 200 dinara, dok ulaznica sa iznajmljivanjem klizaljki košta 400 dinara.


Publika je prvog dana uživala u spektakularnom nastupu profesionalne klizačice i vatrenim trikovima koji nikoga nisu ostavili ravnodušnim. Najmlađi su se najviše radovali druženju i fotografisanju sa omiljenom junakinjom „Zaleđenog kraljevstva” princezom Elsom. Više o aktivnostima koje su pripremili govorila je Marija Spasić, direktorka Lovačkog dvorca Kaštel u Ečkoj.
– Naša ideja nije samo da se iznajme klizaljke i stane na led. Tu su „Ledena abeceda”, porodično klizanje za zaljubljene i za roditelje sa decom. Ako nam vreme i uslovi budu išli na ruku, planiramo i hokejaške utakmice, karling, igre na ledu koje će voditi instruktori i animatori. Nismo zaboravili ni one malo starije, pa ćemo za vikende (petak i subota) organizovati žurke uz određene promocije, di-džejeve, muziku – rekla je Marija Spasić.
M. Malbaški

Opširnije u štampanom izdanju