VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA: Drugi upisni rok od 1. do 4. septembra

Primakao se i drugi upisni rok za visoke škole i fakultete, na studijskim programima na kojima je ostalo slobodnih mesta. Visoka tehnička škola strukovnih sudija u Zrenjaninu, na kojoj je za 60 godina postojanja diplome steklo više od 10.000 stručnjaka, prijave za upis primaće se od 1. do 4. septembra, od 9. do 14. časova. Mesta u školskoj 2020/2021. godini ima još za 254 brucoša, 28 na osnovnim studijama za one koji se školuju sredstvima budžeta, plus šest studenata prema programu afirmativnih mera čije se obrazovanje finansira budžeta AP Vojvodine i 226 samofinasirajućih studenata.

Mesta ima na studijskim programima: tehnološko inženjerstvo – 131 student (13 studenata – budžet; 118 studenata – samofinansiranje), mašinsko inženjerstvo – 47 studenata (5 studenata – budžet; 42 studenta – samofinansiranje),inženjerski menadžment u kriznim uslovima – 55 studenata (6 studenata – budžet; 49 smofinansiranje), elektrothnika i računarstvo – 21 student(4 studenta – budžet; 17 studenata – samofinansiranje).

Prijemni ispit obuhvata test opšte tehničke kulture za sve studijske programe osim elektrotehnike i računarstva za koji se polaže prijemni ispit iz fitike. Kandidat ima pravo da se prijavi na dva studijska programa (prva i druga želja). Polaganje će se obaviti u ponedeljak, 7. septembra, u 12 časova u prostorijama VTŠSS u Zrenjaninu, ul. Đorđa Stratimirovića br. 23.

M.B.