Vodovod raskinuo sa fabrikom vode?

Piše: Dalibor Bubnjević

Medijski poslenici već nedeljama dobijaju različita saopštenja od grupacije koja zastupa skalameriju na kraju grada. Šta nam dotični vele u svojim pisanijima? Razuman odgovor nam ne mogu pružiti, a možda čak ni nerazuman, budući da je pošiljalac krajnje konfuzan. Uporno nas izveštava o nekakvim gasovima, cevima i ostalim investicijama lične prirode.
Stiče se utisak da su lica iz tzv. fabrike vode pogrešila adresu. Neumorno obaveštavaju novinare o tome šta su učinili da bi im savest bila čista. Međutim, svoje pisanije bi zapravo trebalo da šalju Osnovnom javnom tužilaštvu (Zrenjanin, Kej drugog oktobra 1). Ono je za njih prava adresa, budući da već mesecim vodi (pred)istražni postupak.
Zrenjaninci bi, najpre, želeli da saznaju odgovore na druga pitanja. Na primer, kako protiče oporavak radnika koji su povređeni u eksploziji? Ili, bilo bi takođe lepo da nas informišu da li je tzv. fabrika vode ispunila obaveze prema JKP „Vodovodu i kanalizaciji“?
Ko god je pažljivo čitao ugovore i sporazume, (o)lako može steći utisak o raskidu poslovnih odnosa po pitanju prečišćavanja vode. Nejasno je zašto se to i dalje taji. Koga je sramota?