ZAJEDNICI ZAJEDNO: Ulaganje u obrazovanje u Zrenjaninu, Žitištu i Novom Bečeju

U želji da doprinese bezbednosti dece u školama i unapređenju kvaliteta obrazovanja u Srbiji, kompanija NIS potpisala je ove nedelje Memorandum o saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Na svečanosti koja je ovim povodom organizovana u Palati „Srbija“ u Beogradu, dokument su potpisali Kiril Tjurdenjev, generalni direktor kompanije NIS, Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova i Mladen Šarčević, ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Takođe, razmenjeni su i sporazumi o saradnji između kompanije NIS i lokalnih samouprava, partnera programa društvene odgovornosti „Zajednici zajedno“ kroz koji će NIS uložiti 114,5 miliona dinara u osnovne i srednje škole u 12 gradova i opština u Srbiji, među kojima i u Zrenjaninu (12,5 miliona dinara), Novom Bečeju i Žitištu po četiri miliona. Sredstva su namenjena za opremanje obrazovnih ustanova u ovim gradovima savremenim bezbednosno-informacionim sistemima i digitalizaciju nastavnog programa. Na ovaj način, NIS želi da doprinese bezbednosti dece u školama, kao i da učenicima obezbedi bolje uslove za sticanje novih znanja i veština.

Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS, rekao je da je od 2009. godine zahvaljujući programu „Zajednici zajedno“ realizovano je gotovo hiljadu projekata i uloženo više od milijarde dinara: -Prošle godine je to bilo zdravlje dece o kojem ćemo, naravno, i dalje brinuti. U ovoj godini, naš fokus ostaje na mladima. U saradnji sa ministarstvima prosvete i unutrašnjih poslova, podržavamo digitalizaciju u obrazovanju i unapređenje bezbednosnih sistema u školama – istakao je Tjurdenjev.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, zahvalio je NIS-u što pruža doprinos težnjama Republike Srbije da podigne kvalitet života građana naše zemlje, istakavši da je važno da kompanije budu društveno odgovorne i da pokažu da, sem sticanja profita u Republici Srbiji, umeju i da ulože u lokalne sredine i doprinesu kvalitetnijem životu meštana.

M.Bečejac