ZASEDALO GRADSKO VEĆE: Primetno umanjenjne u lokalnom budžetu

Druga sednica Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Simo Salapura, održana je danas u velikoj sali Gradske kuće, a dnevni red činilo je više od sedamdeset tačaka.
Gradonačelnik je po završetku sednice, u izjavi novinarima, rekao da su članovi Veća usvojili 78 tačaka dnevnog reda, te da su dominirale tačke koje se tiču izveštaja o radu zrenjaninskih javnih preduzeća i ustanova, a naravno i one koje se tiču planova rada za 2021. godinu.
– Generalno, možemo biti zadovoljni radom naših preduzeća i ustanova, a naravno, lično ću instistirati da se unaprede njihove usluge i da se kapaciteti kojima raspolažu maksimalno stave u funkciju, kako bi Zrenjaninci imali što kvalitetnije usluge – rekao je on.
Naveo je i da je na današnjoj sednici usvojen i Predlog odluke o izmenama i dopunama Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2020. godinu.
– Umanjenja u našem budžetu su u iznosu od 344 miliona dinara i ona su direktna posledica „korona krize” koja nas je zadesila. Nadam se da će u narednoj godini, to umanjenje biti ublaženo i da ćemo ponovo imati stabilno finansiranjekada je naš budžet u pitanju – objasnio je Salapura.
Istakao je da je veoma važna i danas usvojena odluka, odnosno Predlog odluke o pristupanju izradi Plana razvoja grada Zrenjanina za period od 2021. do 2028. godine, a o čemu je izvestila pomoćnica gradonačelnika Jelena Travar Miljević.
– To je strateški dokument koji će opredeliti dalje pravce razvoja našeg grada. Pristupili smo samoj odluci, a zatim ćemo formirati i operativne timove koji će se po segmentima baviti planom razvoja grada za narednih sedam godina – rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Tekst i foto: Grad Zrenjanin