ZAVRŠENA REPARACIJA: Vodotoranj u Ečki ponovo radi

Nanošenjem završnog zaštitnog sloja na stubu vodotornja, 21. oktobra su kompletirani radovi na reparaciji vodotornja u Ečki, koji je istog dana pušten u rad. Reparacijom vodotornja obezbeđuje se još stabilnije i kvalitetnije vodosnabdevanje ovog naseljenog mesta.
– Za 13 dana, umesto predviđenih 25, izvršeni su svi planirani radovi na unutrašnjosti i spoljašnjosti vodotornja, koji obuhvataju peskarenje, farbanje i popravku termoizolacije vodotornja. Nanošenjem antikorozivnog sloja na stubu vodotornja, a potom i završnog zaštitnog sloja kompletirani su svi radovi – rekao je  Siniša Gajin, rukovodilac Službe informisanja i poslovnih komunikacija u „Vodovodu“.
Istog dana, u prepodnevnim časovima, izvršeno je i punjenje vodotornja vodom, nakon čega je isti pušten u rad.
Ponovno povezivanje vodotornja na vodovodnu mrežu u Ečki uslovilo je kraći prekid vodosnabdevanja, a u narednih nekoliko časova došlo je do potune stabilizacije vodosnabdevanja na celoj teritoriji ovog naseljenog mesta.
Završetkom kompleksnih i zahtevnih radova na reparaciji vodotornja, obezbeđeno je još stabilnije i kvalitetnije vodosnabdevanje u naseljenom mestu Ečka.
Vodotoranj u Ečki izgrađen je 1991. godine, visok je 38,9 metara i zapremine 200 m3.

Foto: JKP „Vodovod i kanalizacija“