ŽITIŠTE ZAVRŠAVA KANALIZACIJU

Priključci za svaku kuću

U Žitištu je počelo povezivanje domaćinstava sa novoizgrađenom kanalizacionom mrežom. Prema nekim procenama treba da se uradi više od hiljadu priključaka. Žitištani strepe da se posao ne oduži kao gradnja primarne i sekundarne mreže, odnosno da neće morati da čekaju dve ili tri godine da im izvođač radova raskopane trotoare vrati u prvobitno stanje.
U Ulici Nikole Tesle gde smo radnike firme „MlaMarMo” zatekli da rade i u petak, 2. avgusta, popodne, građani tvrde da neće moći da koriste kanalizaciju dok svi priključci ne budu završeni i otuda insistiraju na poštovanju ugovorenih rokova. Pešačke staze su ispred svakog dvorišta oštećene, tako da se tuda teško prolazi. Očekuje se da pre jesenjih kiša ponovo budu betonirane.
Kako nezvanično saznajemo, ukupna vrednost radova je 48,5 miliona dinara, a povereni su konzorcijumu koji predvodi pomenuta firma iz Lukićeva. Rok izvođenja je 90 kalendarskih dana. Okončanjem ovih radova i završetkom prečistača, što se planira narednih par meseci, žitištanska domaćinstva konačno će moći da koriste kanalizacionu mrežu.
Z. D.