ZLATNA OLIMPIJSKA MEDALjA DAVORA ŠTEFANEKA OBRADOVALA ZRENjANINCE

Ostvario ono što je obećao
U Štefanekov uspeh utkano je mnogo truda čelnika Rvačkog saveza Srbije, ali i ljudi iz zrenjaninskog Proletera čiji je Štefanek do nedavno bio član
Davor Štefanek osvojio je na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru zlatnu medalju u rvanju grčko-rimskim stilom u kategoriji do 66 kg. Posle 40 godina naše rvanje dobilo je zlato, a Štefanekovo odličje je prvo za Srbiju na Igrama u Brazilu. Naš rvač je do trona došao pošto je u finalu pobedio predstavnika Jermenije, u polufinalu je savladao Gruzijca, u četvrtini finala Nemca, a u osmini finala Japanca.
– Ono što sam obećao, to sam ostvario. Dobro sam se spremio, ali nije bilo lako. Borio sam se za Srbiju do poslednjeg daha i to mi se vratilo na najbolji način. Za ovo sam živeo, ostvario sam svoj san – rekao je Štefanek.
Medalji se silno obradovao Željko Trajković, predsednik Rvačkog Saveza Srbije. U Štefanekov uspeh utkano je mnogo truda čelnika Saveza, ali i zrenjaninskog Proletera čiji je Štefanek do nedavno bio član. Trajković je istakao da je odličje očekivao, ali da nije mogao da bude siguran da će biti zlatno.

Opširnije u štampanom izdanju