ZLATNE KUGLAŠICE NA PRIJEMU KOD GRADONAČELNIKA: Čestitke šampionkama

Kuglašice KK „Kristal“ u nedelju su postale državne prvakinje, pobedivši ekipu Bačke iz Novog Sada 3354:3157 (7:1) u poslednjem kolu Super lige na svojoj kuglani. Nakon pedeset godina, ženska seniorska ekipa je ponovo osvojila titulu, čime su se plasirale na Svetski kup koji će se održati u Zagrebu (Hrvatska), oktobra meseca. Tim povodom danas je za šampionke upriličen svečani prijem u plavom salonu Gradske uprave. Sekretarku Kluba Bosiljku Božić, trenera ekipe Mariju Kresović, kapitenku Draganu Dorožan i kuglašice Maju Đukić, Anu Budai, Suzanu Aćin, Goricu Stanić i Hajnalku Milosav ugostio je gradonačelnik Čedomir Janjić sa svojim saradnicima.

01 02

Uputivši im čestitke za postignut veliki uspeh, gradonačelnik je sa kuglašicama prodiskutovao o utiscima sa poslednjih odigranih utakmica, saznao ponešto o pravilima kuglanja, a zanimalo ga je i čime se pojedinačno bave mlade kuglašice i kakvi su im dalji planovi. One su napomenule da se žensko kuglanje približava muškom, da je na takmičenjima bila sportska borba, te da su utakmicom protiv Bačke samo potvrdile pobedu. Bosiljka Božić je potom gradonačelniku uručila simboličan poklon u ime cele ekipe, majicu sa znakom Kluba, kuglu za kuglanje i čunj sa njihovim potpisima. One su za uzvrat dobile majice sa logom Zrenjanina.

04

– Ovo je izvanredan uspeh za mali klub koji se sam bori svojim sredstvima. Sezona je bila jako napeta. Igračice su dale sve od sebe da osvoje pehar. Ključna utakmica je bila ona u pretposlednjem kolu gde smo sa direktnim rivalkama za titulu borile na njihovom terenu. Meč je bio neverovatan, a navijanje kao na Svetskom prvenstvu. Naše igračice su izdržale taj pritisak i izvojevale važnu pobedu – istakla je Marija Kresović.

Čedomir Janjić je naglasio da mu je ukazana velika čast što je imao prilike da ugosti prvakinje države i da je ovo sjajan rezultat i uspeh.

– Iza ovoga stoji veliki rad i veoma sam ponosan što Zrenjanin ima prvakinje nakon pedeset godina, i što Klub ima podmladak sa kojima dobro i vredno rade. Grad će pružiti maksimalnu podršku „Kristalu“. Imamo ideju da decu iz naših škola odvedemo u neku od kuglana da se bolje upoznaju sa ovim sportom, a pričali smo i o planovima za poboljšanje uslova na kuglani – naveo je Janjić.

I.I.

Foto: A. Blanuša

05 06 08121009