„ZRBIZNET” POČINJE U PETAK: Prezentacije, diskusije, izložba zanatlija, mini sajam zapošljavanja…

– Dugo godina smo održavali sajam privrede „INOKOOP”, što je do sada bila tradicionalna manifestacija. Ove godine smo rešili da nešto promenimo, unapredimo, оsavremenimo i da zajedno sa Unijom poslodavaca Zrenjanin i našim prijateljima iz drugih organizacija pokušamo da organizujemo „ZRBIZNET” i mislim da će to biti novi iskorak – istakao je Čedomir Janjić, gradonačelnik Grada Zrenjanina danas na konferenciji za medije održane u multimedijalnoj sali Gradske uprave, povodom predstojeće privredne manifestacije „ZRBIZNET”, koja počinje ovog petka u hali „Medison“ i trajaće do subote, 30. septembra.
Kako je rekao, cilj je da se povežu i upoznaju privrednici iz našeg regiona, kako bi pokušali da naprave zajednički biznis i da zajednički nastupe na drugim tržištima, a Zrenjanin ima šta da pokaže i ponudi. Direktorka Unije poslodavaca Srbije-poslodavci Zrenjanin Izabela Kiš govorila je o programu i šta Zrenjanince očekuje prvog i drugog dana sajma.
– Otvaranje je u 12 sati, a nakon toga kreću prezentacije kompanija na kojima će predstaviti kapacitete, što je ujedno pokazatelj malim preduzetnicima i privrednicima gde mogu doći do angažmana. U okviru prezentacija imaćemo i promociju bankarskih usluga naših partnera i prijatelja „OTP banke”, koji će predstaviti svoje programe za privrednike, kao i prezentaciju kreditnih linija, zatim prezentaciju nekoliko fondova. Učestvovaće i Razvojna agencija Srbije. U petak će se održati izložba zanatlija, promocija ugostiteljsko-turističke ponude grada, organizovaćemo mini sajam zapošljavanja, i ovom prilikom pozivamo sve zainterosavane da dođu i ostave svoje biografije. Prvi dan završavamo panel diskusijom na temu ljudski resursi kao moto razvoj firmi. U subotu krećemo sa radom u 10 časova, kada ćemo promovisati saradnju između obrazovnih institucija i naše organizacije. Organizovaćemo promociju festivala nauke, programa letnje stručne prakse. Drugi dan sajma takođe završavamo panel diskusijom na temu finansiranja, kako do sredstava iz evropskih i domaćih fondova, na kojoj će učestvovati kompanija „Denex” i vojvođanski  „Мetal klaster“, odnosno ljudi koji imaju bogato iskustvo iz ovih oblasti. Želimo na ovaj način da edukujemo naše članove – najavila je Izabela Kiš i dodala da do sada imaju 65 podnetih prijava, kao što su i očekivali.
Konferenciji su prisustvovali i partneri i pokrovitelji sajamske manifestacije Dragoljub Bjeloglav direktor „BB company” i predstavnik „DTL-a”, Vladimir Mitić u ime „OTP banke” i Igor Titin predstavnik „Uniqa” osiguranja.

I.I.

Foto: J. D. Njegović
Opširnije u štampanom izdanju

DSC_0108DSC_0106