Zrenjaninci, probudite se!

Piše: Dalibor Bubnjević

Mnogi sugrađani nam zameraju da smo previše pasivni. Nervira ih odsustvo aktivizma! Donekle se sa njima mogu složiti. Stiče se utisak kao da nas je ponekad sramota da uživamo. Na primer, pregršt kvalitetnih kulturnih dešavanja se svakodnevno odvija u našem gradu. Nažalost, neretko je poseta osrednja?! Tako je bilo na predivnom humanitarnom bazaru koji je nedavno organizovan na Motelu „Šumice“.
Dve naše sugrađanke su se zaista potrudile! Kako bi pomogle obolelim mališanima, angažovale su čak 70 sponzora. Uspele su da u program uključe poznate umetnike: od ovdašnjih do Željka Vasića i Sergeja Ćetkovića. Sakupljeno je oko 3.500 evra, ali je Zrenjaninaca trebalo biti daleko više!
Slično postupamo i kada je u pitanju aktivizam u mesnim zajednicama. Mentalni sklop je najbolje opisala jedna dama na društvenim mrežama. Veli da ovdašnje ponašanje nema veza sa „ovima“ ili „onima“ već sa nama samima. Toga su na najpozitivniji način postali svesni stanovnici Gradnulice. Udruženim snagama, iz nedelje u nedelju, pokazuju novo lice jednog od najstarijih delova grada.
Poučeni svim navedenim, moramo biti svesni da je život samo jedan! Bitno je u njemu da uzmemo učešće. Ignorantski stav neće uticati na vreme, budući da ono teče bez obzira na nas…