ZRENJANINSKO KOMUNALNO PREDUZEĆE: Uređenje parkova i gradskih naselja


Javno komunalno preduzeće „Čistoća i zelenilo“ se trudi da nivo komunalne higijene bude što bolji u gradu.
– Početkom ove nedelje, radnici „Čistoće“ uređivali su zelene površine u Plankert, Čokliget i Spomen parku. Do kraja nedelje, u planu je uređivanje zelenih površina na dečijim igralištima na Gradnulici, u ulicama Goce Delečeva, dr Mladena Stojanovića, Žabaljskoj, Milentija Popovića, a uređivaće se i zelene površine kod škole „Naša priča“, u ulici Ive Andrića, naseljima Duvanika, Mala Amerika, Brigadira Ristića. Takođe, orezivaće se grane na stablima u Čokliget parku, u Pančevačkoj ulici i ulici dr Vase Savića itd – rekla je Danijela Tančić, portparol JKP „Čistoća i zelenilo“.
Istakla je da će pored redovnih aktivnosti za ovu nedelju, radnici „Čistoće“ početi sa sređivanjem i uređivanjem grada i dvorišta Pivare, povodom nastupajuće manifestacije „Dani piva“.
– Mini divlje deponije, koje i dalje predstavljaju konstantan problem i koje se pojavljuju kako na starim, tako i na novim lokacijama u gradu, uklonjene su sa površina ispod Principovog mosta, Trga Dositeja Obradovića, naselje Lesnina, preko puta Pikola i naselje Ruže Šulman. Podsećamo, da građani mogu svaki dan, u periodu od 7 do 19 časova, odlagati svoj komunalno kabasti otpad na gradsku deponiju. Sve što treba da urade, jeste, da se jave na ulazu u deponiju portiru, koji će ih uputiti gde, odnosno u kom delu gradske deponije da odlože kabasti otpad. Za fizička lica, odnosno građane, odlaganje komunalnog kabastog otpada je besplatno. Sve dodatne informacije, građani mogu dobiti i putem telefona 064/811-68-64 – istakla je Danijela Tančić.