„ZREPOK” O ZAŠTITI ŽIVOTNE SREDINE

Za osam predloga – 240 hiljada dinara
Udruženje „Zrenjaninski poslovni krug” (ZREPOK) je, na osnovu konkursa objavljenog početkom februara, odlučilo da dodeli bespovratna sredstava za finansiranje osam projekata u cilju unapređenja životnog okruženja građana.
Ugovore o dodeli bespovratnih sredstava potpisao je prošlog petka predsednik „ZREPOK”-a, Steva Kočalka sa osam predstavnika organizacija koji su prošle konkurs, dok je za ove projekte ukupno opredeljeno 240 hiljada dinara.
– Cilj ovog ZREPOK-ovog programa je povećanje pošumljenosti Srednjobanatskog okruga kao i obezbeđivanje kvalitetnije životne sredine za građane. Obaveza korisnika sredstava je da odobrene projekte realizuju do 17. maja 2016. godine – istakli su u „ZREPOKU”.
Pravo na finansijska sredstava u okviru konkursa stekle su Osnovne škole u Zrenjaninu „Petar Petrović Njegoš” (40 hiljada dinara za „Formiranje arboretuma”), „Sonja Marinković” (35 hiljada dinara za „Uređivanje dvorišta škole u Mihajlovu”), kao i Osnovna škola „Veljko Đuričin” iz Jarkovca (16,5 hiljada dinara za projekat „Ozelenjavanje školskog dvorišta”) te Srednja poljoprivredna škola Zrenjanin (26 hiljada dinara za projekat „Ozelenjavanje ambijentalnog prostora škole”). Takođe, podršku je dobila i Mesna zajednica „Srpska Crnja” (40 hiljada dinara za „Pošumljavanje naseljenog mesta Srpska Crnja”), Mesna zajednica „Sečanj” (13 hiljada dinara za projekat „Ozelenjavanje izbegličkog naselja u Sečnju”) kao i Udruženje „Begejski lokvanj” iz Žitišta (40 hiljada dinara za projekat „Pošumljavanje jezera u Žitištu”). Sredstva su odobrena i JP „Komunalac” iz Novog Bečeja u iznosu od 30 hiljada dinara za „Formiranje novih drvoreda u Novom Bečeju”.

S.Vorkapić