65 GODINA LISTA „ZRENJANIN“: Ko utiče na uređivačku politiku?

dalibor-Bubnjevic--300x191
Dalibor Bubnjević, direktor, glavni i odgovorni urednik lista „Zrenjanin“

Kako to biva u životu, istina je negde u sredini! Nije ni crno – niti belo, realnost je siva. To je normalna situacija koja krasi i mnogo starija demokratska uređenje od ovog našeg. Na žalost, kada je voda plitka (čitaj: bara), pljuvanje u nju stvara utisak cunamija.

Nakon 65 godina – krajnje je vreme da saopštimo ko je to ko najviše pokušava da vrši pritisak na uređivačku politiku lista „Zrenjanin“. U pitanju je uvek ista osoba! Sistemi su se menjali (od komunizma do višestranačja), sprovedena je vlasnička transformacija nedeljnika. Međutim, snaga navedenog pojedinca nije jenjavala. Štaviše, bivao je sve snažniji, moćniji i zahtevniji.

Ko je taj moćnik koji tera urednike i novinare sve ove decenije da rade u njegovom interesu? Odgovor je veoma jednostavan. U pitanju je Njegovo Veličanstvo Čitalac! List „Zrenjanin“ će postojati sve dok bude imao svoju publiku. Pred nama je misija da zadovoljimo potrebu stanovnika Srednjobanatskog regiona za informacijama. Nadamo se da ćemo u tome biti uspešni kao svih prethodnih godina…

Hvala na poverenju.