,,BAJAGA I INSTRUKTORI“ I ,,RIBLJA ČORBA“: Zrenjanin je rokerski grad

Pred blizu pola miliona posetilaca u petak su na 33. ,,Danima piva“ nastupili doajeni rok scene ,,Bajaga i instrukrori“ i ,,Riblja čorba“. Nizali su se hitovi ,,Plavi safiru“, ,,442 do Beograda“, ,,Godine prolaze“, ,,Život je nekad siv nekad žut“, ,,Vesela pesma“ i po mnogima najlepša balada ,,Zažmuri“. Zrenjaninci su aplauzima i ovacijama ispratili svaki hit, tražeći bis, ,,Bajaga i instruktori“ su se vratili na scenu otpevavši još dva dobra hita i ustupili mesto svojim kolegama iz ,,Riblje čorbe“. Nastupom ove grupe Zrenjanin su ispunili zvuci pravog, dobrog, starog rock and rola i hitovi ,,Avionu slomiću ti krila“, ,,Amsterdam“, ,,Nemoj da ideš mojom ulicom“, ,,Zelena trava doma mog“, ,,Volim, volim, volim žene“ do balade ,,Poslednja pesma o tebi“. Bora Đorđević je u svom maniru, između hitova, komentarisao današnju društvenu i političku situaciju, stihovima, šalama, savetima, ali i po nekom ironičnom dosetkom, ne zaboravljajući da predstavi i članove svog benda i uz osmeh napomene ko koliko dugo ,,robuje“ u ,,Ribljoj čorbi“.

bajaga1bajaga

Nakon koncerata frontmeni oba benda podelili su svoje utiske.

– Publika je u svakom gradu različita i specifična. Za mene je Zrenjanin bio i ostao rokerski grad u koji često svraćam i uvek ću se rado odazvati svakom pozivu. Ovde se održavaju dobri koncerti i publika nas rado sluša. Opredeli smo se za proveren repertoar i hitove ,,Riblje čorbe“ koje sve generacije znaju. Uz to otpevali smo dve nove pesme, a ja sam iskoristio priliku da pročitam i koji stih iz moje knjige – prokomentarisao je nastup Bora Đorđević, frontmen ,,Riblje čorbe“, ukratko se osvrnuvši na današnju situaciju kada muzičkom scenom dominira neka druga muzika.

bajaga2

Momčilo Bajagić Bajaga izrazio je veliko zadovoljstvo što binu deli sa starim muzičkim saborcem sa kojim je nekada svirao. Podsetio je na svoje početke sa Borom, uspomene kojih se rado seća, ali i prijateljstvo koje i danas traje.

-Velika mi je čast i zadovoljstvo što su ,,Riblja čorba“ i ,,Instruktori“ nastupili zajedno pred Zrenjanincima koji su prema reakcijama i ovacijama oduševljeni koncertima. Mislim da su ,,Dani piva, pored beogradskog ,,Beer festa“ najposećenija manifestacija u Srbiji. Moram da pohvalim organizaciju i odabir bendova koji su zaista na zavidnom nivou. Publici se dopada naš novi album i pesme koje smo izveli, ali nismo insistirali na novim, već na proverenim hitovima. Zrenjanin ima dobru rok scenu, kvalitetne muzičare, sa nekima sam čak i svirao sto mi je posebno drago. Zrenjaninci ne menjajte recept za dobar uspeh – poručio je Bajaga.

M.Malbašk

Foto: Dani piva Zrenjanin

corbacorba2