EPILOG 38. „DANA PIVA“: „Simply the best“ rok simfonija za pamćenje i nastup Zorice Brunclik

Nakon pet dana spektakularnih koncerata, brojnih izvođača, posetilaca, ića i pića spuštena je zavesa i na ovogodišnje 38. „Dane piva“ koji su trajali od 8. do 13. avgusta. ,,Zrenjaninska filharmonija“ je za završetak najpoznatije zrenjaninske manifestacije pripremila jedinstven projekat na našim prostorima, ali i šire. Reč je o „Simply the best“ rok simfoniji. Šou je bio posvećen nedavno preminuloj rok legendi Tini Tarner (Tina Turner). U ulozi širom sveta poznate pevačice našla se naša sugrađanka Julijana Vincan, dok je ostatak repertoara bio poveren pevačima Aleksandru Bojoviću i Stefanu Zdravkoviću. Iako je koncert na Trgu slobode kasnio više od sata, zbog tehničkih problema, brojni Zrenjaninci nisu odustali i došli su da uživaju u najavljenom spektaklu! Zamišljen je kao koncert na kojem će, uz Tinu Tarner, kao njeni gosti, nastupiti rok legende poput bendova „Deep purple“, „Guns and Roses“, „AC/DC“, „Queen“

Julijana Vincan je poručila da je za nju velika čast, ali i odgovornost to što je bila solistkinja Zrenjaninske filharmonije, ali i izvodila hitove muzičke zvezde kakva je bila Tina Tarner.

– Neke njene pesme sam i ranije pevala i uvek su predstavljale veliki izazov. Neke numere se ređe sviraju, verovatno s razlogom, jer nisu baš jednostavne, ali je muzika Tine Tarner fantastična – kazala je Julijana Vincan.

Neki od hitova koji su se mogli čuti su „Private dancer“, „What’s love got to do“, „Rolling on the river“, „We don’t need another hero” i neizostavna „ The best“ koja je izvedena na bis.

Zorica Brunclik, jedna od najpoznatijih pevačica narodne muzike na ovim prostorima, u pratnji supruga , harmonikaša Miroljuba Aranđelovića Kemiša održala je na Žitnom trgu koncert za pamćenje za brojne ljubitelje njene muzike. Hitovi popu pesama „A tebe nema“, „Tamo gde si ti“, „Kada bi me pitali“,

Rođendana dva“, „Kako ti je, kako živiš“ i drugi nizali su se tokom večeri. Njenim nastupom završeno je poslednje programsko veče i 38. „Dani piva“, a Zrenjaninci su do sitnih sati ostali budni i na ulicama grada.

M.Ml

Foto: Jovan Drndak Njegović