BANAT BAGLjAŠ STVARA TIM ZA NAREDNU SEZONU

Za sada – tri pojačanja
Ovih dana pronela se vest da ŽFK Banat Bagljaš traži fudbalere koji će igrati naredne sezone. To je donekle tačno, kaže novi trener ekipe Zoran Srdić i objašnjava da do sada niko od igrača (zvanično) nije otišao iz sastava koji je nastupao prošle sezone. Ipak, dodaje da ima saznanja da se polovina igrača koleba gde će da igra od jeseni.
– Teren na stadionu kraj Bolnice je fantastičan, uslovi za treniranje i igranje su odlični, svlačionice renovirane i to je ono što Banat Bagljaš, klub sa dugom i svetlom tradicijom nudi. Počećemo pripreme 19. jula, a do sada su nam došla tri igrača. To su Dejan Perutka, Aleksandar Stefanov i Goran Mikić. Za sada je izvesno da će nam se Davor Antanasijević i Rajko Kurtešan priključiti sredinom septembra – ističe Zoran Srdić.
Iskusnom treneru je ovo drugi put u karijeri da će voditi Banat Bagljaš. On smatra da je najveći problem to što se prelazni rok ne završava pred početak lige.
– Igrači mogu da promene sredinu do kraja avgusta, a to znači da fudbaleri mogu da treniraju u jednom klubu, a da od prvog ili drugog kola nastupaju za neku drugu ekipu. To treba promeniti, jer odlazak samo jednog igrača klubove može ozbiljno da oslabi. Što se tiče rasprave o A ligi, mislim da ona treba da bude sa 14 klubova, jer će se igrati više utakmica, pa samim tim i više prilike da se popravi neki loš rezultat – zaključuje Srdić.
N. M.