„BOTOŠKE NOVINE” O SEOSKOJ ČESMI, JAVNOJ RASVETI I NEUREĐENOSTI GROBLJU

Uz samodoprinos manje mraka

Botoš će dobiti javnu česmu iz koje će se meštani snabdevati vodom iz seoskog vodovoda pošto se ona prethodno filtrira. Po realizaciji projekta koji je najavio Grad Zrenjanin, ovde više neće morati da kupuju flaširanu vodu.
Prečistač će biti postavljen u podrumu zgrade bioskopa, a slavine iz kojih će se točiti prečišćena voda biće na spoljnjem zidu pomenutog zdanja. Selo se opredelilo za ovakvo rešenje pošto bi izgradnja posebnog objekta iziskivala pribavljanje brojnih saglasnosti i oduzela dragoceno vreme.
Ovo je jedna od informacija objavljena u nedavno štampanom, 25. broju „Botoških novina”. Seosko glasilo podseća čitaoce da je i lane Savet Mesne zajednice organizovao dve akcije čišćenja divlje deponije, ali to nije doprinelo promeni navike meštana da smeće bacaju gde stignu, širom seoskog atara. „Botoške novine” ovog puta „osvetljavaju” i problem seoske javne rasvete. Autor teksta podseća da o seoskim elektro-instalacijama brinu radnici „Elektrodistribucije Zrenjanin”, ali i da oni nisu uvek odgovorni što rasveta ne funkcioniše kako bi većina Botošana želela.
Z. Dedić

Opširnije u štampanom izdanju