ČLANOVI KUD GIK BANAT „PIONIR” POSADILI DRVEĆE POVODOM JUBILEJA

Koliko godina trajanja, toliko sadnica

U Mesnoj zajednici „Dositej Obradović” članovi KUD-a „GIK Banat Pionir” su u subotu, 27. marta, zasadili 45 sadnica, kako bi obeležili isto toliko godina od osnivanja Društva. Oplemenivši prostor koji je predugo bio prazan nakon što je prestao da postoji park sa 66 ruža, posađene su sadnice, uglavnom jasena, bora i hrasta. Na ovaj način je obeležen i završetak gradnje zgrade namenjene stanovanju (na šta se dugo čekalo).
– „Pionir” je uvek i svuda gde je nastupao na najbolji način promovisao naš grad i zemlju, našu kulturu i tradiciju – rekao je gradonačelnik Simo Salapura, koji se pridružio ovoj lepoj akciji, uputivši čestitke za jubilej predsedniku KUD-a Radovanu Moldovanu Rači i članstvu. – Pohvalu zaslužuje i današnja akcija koju su organizovali – prostor na kome je dugo bilo gradilište oplemenjen je sadnicama i ovaj deo Mesne zajednice, kao i grada, pruža drugačiju, mnogo lepšu sliku.
Tokom sadnje gradonačelnik je razgovarao sa najmlađim članovima KUD-a „Pionir” o blagodetima ozelenjavanja, ali i o potrebi da sadnice treba negovati.
Branka Jajić

Opširnije u štampanom izdanju