Concert extraordinar al Filarmonicii Zrenianinene la Jitiște

După o pauză de 6 luni, din nou pe scenă

Orchestra Filarmonică Zrenjanin, după o pauză de șase luni s-a prezentat publicului pentru prima dată la Zitiște pe 4 septembrie, pe terenul de fotbal al Centrului Sportiv „Dragan Vucurevic Vucko”.
Datorită respectării măsurilor epidemiologice, Orchestra Filarmonică a concertat cu 20 de muzicieni, iar în timpul concertului a fost obligatoriu să păstreze o distanță de un metru și jumătate și să poarte măști de protecție.
Repertoriul a inclus aranjamente de muzică de film cu soliștii vocali, Mirna Radulović și Ljubomir Petrović, și sub bagheta dirijorului Mikica Jevtić. Intenția a fost să se pregătească concerte pentru publicul din comunități mai mici, care nu au ocazia să vină la concerte mari. Peste 200 de vizitatori s-au bucurat de muzica filmului, precum și de cântecele soliștilor vocali.
În anii precedenți, un eveniment atrâgător al „Zilelor Berii” a avut loc în Piața Libertății, unde s-au desfășurat concertele Filarmonicii Zrenianinene, la care au fost prezenți un număr de 25.000 de spectatori.
În ultimi ani deja tradițional are loc și concertele tradiționale de Anul Nou, organizate în Sala „Kristal” din Zrenianin, spectacole care au atras un număr de 4.000 de spectatori. Spectacolele pe scena din orașul Zrenianin, au fost transmise în direct pe programul întâi al Radioteleviziunii Voivodinei și pe programul doi al Radioteleviziunii Serbia.
Orchestra de cameră din Zrenjanin a fost fondată în 1969 și de la bun început a devenit un factor important în bogata tradițiie a muzicii de cameră, nu numai în oraș, ci și mult mai larg.
Odată cu venirea directorului, mr. Roman Bugar,dirijor, profesor, muzician, solist, interpret la vioară a depus eforturile mari, se creează condiții favorabile pentru ca orchestra să funcționeze din nou. Astfel, în 2014, Roman Bugar a adunat muzicieni profesioniști la realizarea concertulor a Filarmonici Zrenianinene.
Orchestra Filarmonicii Zrenjanin a avut o mare performanță cu vedeta mondială Željko Lućić precum este și lista soliștilor cu care Orchestra a colaborat până acum : Ana Aleksić Sajrer, Vesna Marković, Ljubomir Popović, Dragana Popović, Sasa Stulić, Zeljko Lucić, Bela Mavrak și alții.
Concertul și o seară de muzică de film a Orchestrei Filarmonice Zrenianinene v-a avea loc pe data de 11. septembrie în Grădina Municipiului Orașului Zrenianin. „Datorită situației epidemiologice actuale și a măsurilor în vigoare, numărul locurilor va fi limitat”, au spus organizatorii. Biletele pentru eveniment sunt gratuite, dar și obligatorie, astfel încât Filarmonica Zrenjanin le v-a distribui prin mai multe canale.
Lista câștigătorilor v-a fi publicată pe pagina de Facebook a Filarmonicii Zrenjanin.
Evenimentul se desfășoară sub egida Centrului Cultural din Voivodina „Miloš Crnjanski” și a Secretariatului provincial pentru cultură, informare publică și relații cu comunitățile religioase, precum și a orașului Zrenjanin.

M. V.