DUŠKO RADIŠIĆ, POMOĆNIK GRADONAČELNIKA, O PROJEKTIMA KOJI SE SPROVODE U GRADU

Dogodine biciklistička staza do Temišvara

Gotovo tri miliona evra iz evropskih fondova stiglo je u Zrenjanin poslednjih godina, prema računici pomoćnika gradonačelnika Duška Radišića – za izgradnju i rekonstrukcije infrastrukture u gradu, mapiranje divljih deponija, za zapošljavanje i obrazovanje. Kako tvrdi pomoćnik gradonačelnika, zahvaljujući tome u Zrenjaninu su poboljšani uslovi u mnogobrojnim oblastima života.
– Glavni prioriteti u narednom periodu biće nam i rekonstrukcija i uređenje tri gradska jezera. Planiramo da, između ostalog, ona budu i čvorišta biciklističkih staza prema Temišvaru, naselju Bolnica-Berbersko i prema Bagljašu
– navodi Radišić.

Koje projekte je Grad realizovao u prethodnom periodu?
– Jedan od najznačajnijih bio je u oblasti obrazovanja, privrede i zapošljavanja. Zove se „Edukacijom do posla”, a u sklopu njega rađene su doedukacije mladih za zapošljavanje u firmama koje posluju u gradu – NIS, Šinvoz, zatim u kompanijama kojima trebaju zavarivači i stručnjaci iz IT sektora. Realizovani su i infrastrukturni i „soft” projekti evropskih fondova: „Profesionalna podrška inovativnim malim i srednjim start-ap preduzećima”, „Kulturne politike kao alat za regionalni i društveni razvoj”, „Kapitalizacija prekograničnog turističkog potencijala”, „Dobre komšije – podrška implementaciji lokalnog akcionog plana za interno raseljena lica, izbeglice i povratnike”, zatim „Upravljanje imovinom 1, 2 i 3”.
L. Z.

Opširnije u štampanom izdanju