IPAK ODRŽAN 41. SUSRET AKVARELISTA KOJI ORGANIZUJE SAVREMENA GALERIJA

Puni utisaka u koje su utkani sunce, voda i boje

Umesto višednevnog boravka u Umetničkoj koloniji Ečka, ove godine su učesnici, zbog epidemiološke situacije, jedan dan, 22. avgust, proveli na Begeju u vožnji brodićem. I to je, kako kažu, bilo dovoljno inspirativno da svoje akavrelističke zanose prenesu na radove koji će biti izloženi u Savremenoj galeriji u oktobru.

AKVAREL OBAVEZAN, TEMA SAMOSTALNA
Begej je samo povod, a svaki umetnik poneće svoju priču i harmonizovati je sa onom svojom koja je plod obrazovanja, interesovanja, umetničke imaginacije, jer učesnici Kolonije imaju mogućnost da sami odaberu teme. Prethodnih godina mogli su tehniku akvarela da kombinuju sa drugim medijima vizuelnog stvaralaštva. Međutim, kao pre više od četiri decenije kada je krenuo Susret u Umetničkoj koloniji Ečka, tehnika je klasični akvarel.
Organizatore raduje to što su se svi pozvani umetnici odazvali pozivu – Gorana Bačevac, Andrea Dramićanin, Irena Kovač, Boris Lukić i Nikola Radosavljević. Radost ne kriju ni umetnici, ali ni žal što je epidemiološka situacija onemogućila njihovo višednevno druženje. Svi oni su došli, osim Andree Dramaćanin, koja je imala angažman u Bosni i Hercegovini.
Slavica Popov, kustoskinja savremene galerije UK Ečka, selektorka je Susreta akvarelista.
Branka Jajić


Opširnije u štampanom izdanju